KonceptutvecklingTryck

Espresso House

Vår Utmaning

Espresso House är en svensk coffe shop kedja som grundades i Lund 1996. Idag finns Espresso House i hela Norden och har totalt över 400 coffe shops och cirka 3500 Baristor. På Espresso House serveras enbart kaffe av premiumkvalitet, sk Speciality Coffe som rostas på det egna kafferosteriet i Länna. En mysig atmosfär och bakverk från det egna bageriet är andra viktiga ingredienser i upplevelsen på Espresso House.
Espresso House sökte efter en partner för sin kommunikation i coffe shopen där de kunde samla sina produktioner istället för den tidigare lösningen med flera olika tryckerier. Då kommunikationen i coffe shopen är en viktig del av gästupplevelsen var de noga med att den partner som fick uppdraget kunder säkerställa hög kvalitet och snabb service för att täcka det stora materialbehovet.

alt-text

Vår Lösning

Vi löste frågan genom att minska antalet tryckmetoder för att säkerställa att färgåtergivningen blev lika på alla coffe shops och därmed hjälpa till att leverera samma atmosfär oavsett vilken coffe shop i Norden som kunden besökte. Vi visade snabbt för Espresso House att vi är en affärspartner vars kompetens går långt bortom trycktekniker och material – idag samarbetar vi hela vägen från konceptutveckling till montering i caféerna. Genom att använda vår enkla webshop ökar vi tillgängligheten och underlättar beställningar av de mest frekventa produkterna. Vi tar fram innovativa lösningar som är lätta att montera och därmed minimeras tiden att skylta på coffe shopen. Hela tiden har vi Espresso House lönsamhet för ögonen och letar vägar att spegla deras varumärke så att kommunikationen vi producerar bidrar till att såväl öka försäljning som bygga varumärke.

 

alt-text